Fokker van gids

guia_criador

FOKKER VAN GIDS

MAKER / EIGENAAR VAN GELEIDEHONDEN

Heup dysplasie is een aandoening die van invloed is op de lame-femorale gewrichts-, ook wel genoemd de heup. Deze gezamenlijke wordt gevormd door de femurkop en acetabulaire holte van bekken beenderen, en is verantwoordelijk voor de transmissie van de krachten van de wervelkolom door de lidstaten na de grond wanneer het dier lopen of uitvoert.
Voor deze functie is goed het noodzakelijk dat er is een perfecte contact van de twee bot oppervlakken (ronde de kop van het dijbeen en het acetabulum concaaf), maar ook weerstand van de omliggende weke zoals de gezamenlijke capsule, ronde ligament (het hoofd van het bovenbeen naar het acetabulum, als de gezamenlijke capsule), spieren en pezen rond het gewricht.

Wat is de heupdysplasie?

Heup dysplasie is een voorwaarde van biomechanica van ontwikkeling, dat wil zeggen, het dier is geboren normale maar tijdens hun eerste maanden van hun leven de heupgewrichten verandering in zijn vorm vanwege lijden gebrek aan contact tussen het bot oppervlakken veroorzaakt vervorming van hoofd van het dijbeen. Het ontbreken van gezamenlijke congruity leidt tot osteoartritis die in veel gevallen verantwoordelijk voor pijn en daaruit voortvloeiende kreupelheid is.
Het ontbreken van congruentie van bot gezamenlijke oppervlakken als gevolg van een snellere rijpingsproces van het skelet ten opzichte van weke delen (gemeenschappelijke capsule, spieren, gewrichtsbanden) waardoor er verveling (gebrek weerstand) en dus niet-onderhouden regelmatig contact tussen de oppervlakken bot van het gewricht.
Dit gebrek aan weerstand van het zachte weefsel rondom het gewricht leidt vroeg articulaire sub-luxação (hoofd van het dijbeen is slecht zittend in acetabulaire holte) en later verwondingen aan artritis.

Wat zijn de oorzaken heupdysplasie?

Heup dysplasie is een erfelijke ziekte en genetica, hoewel sommige omgevingsfactoren tot een grotere expressie van de ziekte bij dieren met genen voor heupdysplasie bijdragen kunnen.
Het dier heeft voor de ontwikkeling van de ziekte, genen voor heupdysplasie. Niemand weet zeker hoeveel genen zijn betrokken, maar het is bekend dat er veel, zodat het heet poligénica ziekte. In poligénicas ziekten is hoe hoger het aantal gewijzigde genen overgenomen van ouders meer gemarkeerd is de ziekte bij honden. De vraag is echter niet zo eenvoudig als sommige van de genen willekeurig combineren en niet verslavend, hoewel een zeer klein aantal.
Milieufactoren zoals overgewicht, hydroxyglutarate rantsoen groei curve zeer scherp, glad en soepel, overtollige mineralen zoals calcium, overdreven uitoefenen, bijdragen tot de intensivering van de wijzigingen, maar ze zijn niet de oorzaak van de ziekte.

De heupdysplasie verschijnt met gelijke prevalentie in alle rassen?

Heup dysplasie is een aandoening die meestal in middelgrote en grote hondenrassen verschijnt, hoewel het in een RAS optreden kan.
De wedstrijden zijn gevoeliger bijvoorbeeld s. Bernardo, Bulldog, Newfoundland, Labrador Retriever, Gouden Retriever, Mastiff, Duitse herder, Serra da Estrela, Rafeiro do Alentejo, Shar-Pei, Akita, Setters, Zwitserse banken hond, Rottweiler, Dobermann, enz.
De kleine rassen zijn ook beïnvloed hoewel door hun lichaamsgewicht in veel gevallen niet met klinische symptomen van ziekte.

Wat is het belang van x-stralen mijn dier?

Er is geen genetische test te verliezen van een dier uitvoering van genen voor heupdysplasie. De radiografisch onderzoek, het wordt tegenwoordig beschouwd als de middelen voor diagnose waarmee u gooien de dieren niet met klinische symptomen van heupdysplasie beste hebben echter verwondingen consistent met de ziekte, wordt deze letsels een marker voor de aanwezigheid van genen voor de ziekte.
De dieren moeten worden geröntgend tot 12 maanden voor middelgrote en grote rassen en 18 maanden reus rassen. De Rottweiler wordt een groot ras moet worden x-rayed tot 18 maanden. Vanaf 5-6 jaar wordt de beoordeling moeilijker omdat er mogelijk geen laesies van de artrose aan Heup dysplasie gerelateerde. Daarom, voor de doeleinden van screening van heupdysplasie moeten vermijden indienen van röntgenfoto's van
dieren uit dit tijdperk.

Waarom anesthetize het dier om te bereiken radiografisch onderzoek?

Narcose kunt een volledige spier ontspanning en op die manier wij het dier voor het examen correct kunt plaatsen. Anders zal er meerdere malen de radiografie herhalen tot een rx van goede kwaliteit. Zonder een juiste positionering is het onmogelijk een beoordeling toewijzen aan de film. Aan de andere kant de ontspanning van de spier kunt observeren de gewrichtsslapte met meer gemak en dus worden nauwkeuriger de evaluatie.

Wat is de betekenis van de verschillende graden van classificatie van heupdysplasie?

Het diploma in classificatie van heupdysplasie in Portugal zijn de graden gedefinieerd door het RAS Club International Federation en die zichzelf identificeren met letters: A, B, C, D, E.
De graden A en B zijn dieren zonder Radiografische tekenen van heupdysplasie, de graden C, D, e en match dieren met tekenen van heupdysplasie. De rang C correspondeert met lichte dysplasie, gematigde dysplasie mate D en de mate en ernstige dysplasie.

Wat zijn de graden van heupdysplasie die in reproductie kunt gebruiken?

In principe die we in fokdieren met rangen A en B gebruiken moeten, in feite dat zou het mogelijk maken te verminderen aanzienlijk het aantal genen voor dysplasie. Echter, in sommige rassen, heupdysplasie niveau is zo hoog dat als je alle dieren met rang C elimineren we met een aantal zeer beperkte spelers zouden. In deze gevallen die kunt u is een ouder met graad C terwijl anderzijds A of b. dit moet dat een uitzondering mag niet de regel.

Wat is het belang van de vermindering van de prevalentie van de ziekte?

Als we gebruiken ziekte met toenemende intensiteit toe te schrijven aan het effect van de additieve combinatie van fokdieren met heupdysplasie bestendigt de meestal genen, en daarom dieren met meer gemarkeerd tekenen. Dit heeft gevolgen voor het lijden van individuele dier betrokken en zijn eigenaars, de hogere kosten die samenhangen met therapie en vaak verlies van dieren met uitstekende eigenschappen in termen van schoonheid of werk. Aan de andere kant, leidt in termen van een race onvermijdelijk tot achteruitgang in termen van eigenschappen van het RAS en een veel grotere inspanning om later te verkrijgen van dieren zonder tekenen van heupdysplasie.

Wat is het belang van het kennen van de graden van dysplasie bij dieren presenteert een stamboom?

De erkenning van de mate van dysplasie tot de 3e of 4e generatie van een stamboom is zeer belangrijk omdat het geeft ons de perceptie van de waarschijnlijkheid van het optreden van dieren met heupdysplasie.
Als ik heb een hond geclassificeerd als klasse B van ouders en grootouders met rangen A en B dit dier waarschijnlijk zeer weinig genen voor heupdysplasie hebben zal. Als ik gebruik integendeel een speler (mannelijk of vrouwelijk) met klasse B maar met een aantal van de voorouders met rang C en D de kans om honden met heupdysplasie eerlijk gezegd groter is.
De inscriptie van de graden van dysplasie in stambomen en hun analyse is een belangrijke helper in de zorgvuldige selectie van de toestellen.

APMVEAC 2006

Translate »