Heupdysplasie

Heupdysplasie

Coxofemural dysplasie is de pathologie in termen van erfelijke orthese vaker voor bij honden. Het kan zich voordoen in een RAS, maar komt vaker voor in grote of gigantische rassen zoals Rottweilers, predikanten en Molossoides, en vooral dieren hebben een zeer snelle groei.

Zijn zeer variabel maar signalen een abnormale gang, moeilijkheden zitten of hinkend na een wedstrijd, pijn wanneer behandelingssituaties om aandacht en dienen als een wake-up call. De bevestiging kan alleen geschieden na radiografische diagnose.

Deze ziekte wordt gekenmerkt door misvorming van de coxofemural, namelijk, de invoeging van de hind-limb in de bekkengordel. De eerste symptomen verschijnen voornamelijk ongeveer 4 tot en met 7 maanden van het leven, wanneer het zieke dier begint hinkend en pijn bij het verplaatsen, met name op gladde vloeren. Als gevolg moeite met lopen, kan de hond niet zitten kundig voor verplaatsen en en spieren kunnen atrofie. Een hond kan echter Dysplastic worden zonder duidelijke tekenen van dergelijke worden weergegeven. Bij jonge dieren pijn kan verdwijnen voor een tijdje en kom terug later in het leven.

                                                            Heupdysplasie  Normale heup

  Heupdysplasie Met heupdysplasie 

Coxofemural dysplasie is genetisch recessief, zodat zowel het mannetje als het vrouwtje de ziekte hebben, of op zijn minst het gen zodat de honden hebben. Zelfs zo, werd deze tekortkoming meer gemeenschappelijk, zodra de eigenaars dieren getroffen gekruist zonder zorgen te maken over de overdracht. . de hond is geboren met dysplasie, maar moeten de invloed van omgevingsfactoren, voedsel, overdreven uitoefening, enz., en verbonden aan een belangrijk genetische component, afkomstig is van een gebrek aan evenwicht tussen de spier en de ontwikkeling van het skelet.

Heup dysplasie kan bestaan met of zonder klinische symptomen. Het is niet ongewoon zoals reeds vermeld dat dieren die pijn stoppen met gevoel voor een paar jaar hebben en dat lijkt te verdwijnen voor een paar jaar om terug te keren als de veranderingen meer duidelijk geworden. Niet alle honden met de genetische aanleg zal klinische symptomen, afhankelijk van de omstandigheden in de dierlijke groei ontwikkelen. De supercharged met hoge energie-diëten voor inhoud calcium, vitamines, enz. vooral in het tijdperk van groei moet worden vermeden.

Op dit moment wordt de sterkste link naar de factoren die bijdragen tot de stijging van de dieren genetisch vatbaar geassocieerd met snelle gewichtstoename en groei. In een recente studie gedaan in Labs een aanzienlijke vermindering in de ontwikkeling van heupdysplasie (ongeveer 25%) vond plaats in een groep van honden met gecontroleerde macht versus een ongecontroleerde macht.

Bevestiging van heupdysplasie vóór de behandeling is noodzakelijk en moet worden gebruikt voor radiografische methode.

Main Animal Hospital

Translate »