Geschiedenis

Cão de Gado 0QP een hond ras grote Portugese, van oorsprong uit de regio van Trás-os-montes

Kort historisch overzicht

De oorsprong van dit ras verenigt de geschiedenis van alle Iberische Mastiff en de ontwikkeling ervan is gekoppeld aan de transhumance route op het schiereiland.

Shepherd's Companion met specifieke functies om te waken tegen de aanval van de Wolf, sinds altijd productief in het gebied. Deze hond werd in externe tijden opgelost in de regio's in Portugal, met name in Trás-os-Montes.

In deze bergachtige regio, die wordt gekenmerkt door steile velden van grasland en moeilijk toegCão de Gado 0QP, geschiedenisangsweg, heeft dit ras aangepast aan de omstandigheden in de regio en het type van schapen en geiten die traditioneel grasland in deze gebieden heeft, evolueren, totdat zij sloten morfologisch, in perfecte symbiose met de voorwaarden en het soort werk dat werd gevraagd.

Door de eeuwen heen verplaatst de dolende stammen van Azië, van Oost naar West, tot vaststelling van nieuwe stammen en beslagen die werden begeleid door de mastiffs van Garde en bescherming. Deze honden van gemeenschappelijke umtronco, verworven en onderhouden zijn eigen kenmerken waarmee vandaag onderscheidt hen van regio tot regio. De geschiedenis van alle mastiffs van de Iberische en Europese beslagen zijn zo met elkaar verbonden, en u vindt een oorsprong gemeen hebben alle de raciale varianten lokaal aangepast.
Er zijn ongeveer 4000 jaar geleden, stammen die in hun bron van levensonderhoud schaapsherder waren gebaseerd op het Iberisch schiereiland. Gebruikt grote honden en dapperheid, bracht uit Klein-Azië in de verdediging van de beslagen tegen andere stammen en roofdieren. De tijdelijke verplaatsing van de beslagen op het Iberisch schiereiland (Transhumance) als de seizoenen, heeft geleid tot de verspreiding en de fictie van deze honden in verschillende regio's, maken van verschillende rassen als de regio's afzonderlijk, welomschreven en geïsoleerd door grote rivieren of onherbergzame bergen werden.

Het verhaal van de Cão de Gado-0QP is gekoppeld aan de oorsprong van de resterende Portugese Mastiff, zelfs sommige gelijkenissen met de korthaar Estrela Mountain Dog en Alentejo mastiff tonen.

Cão de Gado 0QP, geschiedenisDe regio's van Trás-os-Montes, Serra da Estrela en Alentejo worden gekenmerkt door een sobere klimaat van continentaal type (negen maanden van de winter) en drie van de hel. Het is logisch dat in soortgelijke klimaten en regio's in de buurt van deze drie soorten Portugees mastiffs werden evolueert met zeer vergelijkbare kenmerken.

De morfologische en functionele verschillen van de drie rassen als gevolg van het type van verlichting en de aanwezigheid of afwezigheid van roofdieren (Wolf) in hun regio's. In Trás-os-Montes en in de Serra das Star vestigden zich grote honden en moedige, met grotere wendbaarheid, lichtheid en vindingrijkheid, omdat het ruige landschap en de Wolf dus, andere grote en ook moedige bepalen, meer zware en sterke aanwezigheid opgericht in Alentejo.

In de 70 en 80 vanwege de dramatische daling in het aantal wolven en vanwege de stopzetting van de meeste herdershond mensen van Trás-os-Montes, ditmaal draaien naar de kust van het land of in het buitenland op zoek naar betere leven kansen, o Cão de Gado 0QP ophoudt te zijn nuttig en valt in de vergetelheid door te blijven in de buurt van uitsterven.

Translate »