Functies

De kenmerken die waarneembaar in de Cão de Gado 0QP lijken te hebben geweest ingegeven door hun vermogen om te voorkomen dat Wolf aanvallen op koppels in het soort grazen van schapen en geiten in het noordoosten van Trás-os-Montes, maar ook voor de aanpassing ervan aan de landbouw in die maatschappij valt.

De kudde is de thuisbasis van de Cão de gado 0QP. In tegenstelling tot andere rassen hebben deze hond niet echt een Cão de Gado 0QPgrondgebied te verdedigen, maar een kudde te verdedigen. Dit koppel heeft verschillende en talrijke weilanden, die gedurende de dag en de rest van het jaar variëren en ook heeft verschillende plaatsen voor overnachting of rust tijdens de dag en, als zodanig niet is gekoppeld aan een bepaald gebied, die wordt weerspiegeld in het gedrag van de hond. De hond geplaatst buiten zijn kudde, en verliest haar adel, imposante karakter, en, vooral, hun agressiviteit. Integendeel, als de kudde wordt gezet in een vreemde plaats met de hond, blijft deze om zijn werk te doen. Is een zeer gangbare praktijk de kudde worden verkocht met hun vee en honden deze, hoewel zij gaan aan een nieuwe eigenaar en een nieuwe plaats, blijven spelen zijn "vaartuigen" tot in de perfectie.

Dog's relatie met de pastoor is ook iets anders dan de relatie die normaal gesproken aan de eigenaar en de hond hecht. Meeste predikanten zelden ingaan op hun honden, nauwelijks Houd de leiband en, in veel gevallen, hebben grote problemen in de greep, of te vaccineren, voor de behandeling van een ziekte, of voor enig ander doel. Uw affectie, waar het bestaat, wordt verzonden naar honden voor een paar woorden en het delen van een korst van brood tijdens de maaltijd. In het algemeen, veel kenmerken van de tijd, is de echtgenote van de pastoor, die voedsel voor honden distribueert, u kunt grijpen ze indien nodig. In andere gevallen, kinderen, kinderen van pastor, wie kan krijgen het hoogste vertrouwen van honden, waardoor ze alles wat die ze willen.

Cão de Gado 0QPMet de schapen, o Cão de Gado 0QP hebben zeer verschillende houdingen, afhankelijk, in wezen, voor goed of slechte ervaring met deze had tijdens hun groei. Als u ongelukkig genoeg om te groeien samen met pasgeboren lammeren, zal schapen zeker hebben genomen sommige sterke munt die vrees uw nabijheid, of ten minste vrezen sommigen van hen, zodra de honden perfect elke schapen van de kudde onderscheiden. Hoewel het is zeldzaam, kunnen sommige honden zelfs worden gedood door de hoofdlijnen van de schapen. Andere, die groeien in een tijd van het jaar wanneer er geen pasgeboren lammeren, proberen te spelen met de schapen en lammeren en niet bang te zijn. Kan zelfs worden te gewelddadig in zijn scherts met de lammeren en per ongeluk komen om ze te doden. De ervaren pastoor intervenieert altijd om te voorkomen dat dit krijgt te voorkomen of, als de hond wordt gedood door een lam in het spel, zo spoedig mogelijk straffen om te voorkomen dat het incident niet weer gebeurt. De volwassen honden voeren meestal een link naar affectieve schapen en runderen. Vaak zie je ze likken de schapen te verzorgen, of, wanneer de pastoor probeert om ze te grijpen, schuilplaats in het midden van de kudde. Een volwassen hond die zonder incident van dood van lammeren opgroeide heeft een reactie op deze zeer vergelijkbaar met degene die het heeft met vreemde honden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te zien van lammeren, met enkele dagen oud, verloren in de kudde, zonder het vinden van de moeder, proberen te volgen, of zelfs zuigt een hond van runderen en de laatste, met een sortof lucht, af te wijken, niet wetend wat te doen.

Meer functies

Met betrekking tot dieren in het wild o Cão de Gado 0QP, de reactie is bijna altijd de vervolging en probeert te vangen het dier. Zijn wolven, vossen, wilde zwijnen, reeën, herten, hagedissen, slangen, konijnen of hazen, de reactie is altijd agressief, eindigde met het ontsnappen van het dier of met zijn vastleggen en dood. Bijna alle honden van vee in de regio hebben sommige van deze dieren gevangen. Soms, wanneer het dier is achtervolgd een wolf of een zwijn, het einde kan afwijken. Vaak worden honden met wonden veroorzaakt door beten en navalhadas van wilde zwijnen, bereiken enige sterven. Degenen die overleven leren om zichzelf te beschermen van beten of wanneer de Chase, te voorkomen dat de confrontatie op het laatste moment. Met de Wolf, wanneer er confrontatie, is al vaak eindigt met de dood van Cattle Dog als dit gebruik niet "carrancas" (kraag van sproeiers). Elk jaar worden gedood door wolven over een dozijn honden.

Als alle deze beslagen gehumaniseerd honden live in een rustige wijk, waar het is vaak de ontmoeting met mensen. De frequentie van deze vergaderingen is zo hoog dat het zou onmogelijk voor elke pastor bezitten honden die agressief op het punt van iemand bijten. Zeker, om deze reden zal geweest zijn, door de eeuwen heen, een selectie in honden agressie tonen aan mensen, tot het punt van het bijten, had ontmanteld. Zelfs vandaag, wanneer een hond een neiging heeft om agressieve naar mensen, wil de herder hem ongedaan maken. Deze ontmoetingen tussen honden en mensen, hoewel ze helemaal niet prettig, vooral door de grootte van honden zijn, niet verder dan een waarschuwing schors. Dus lijkt het aannemelijk dat het was het midden waar val die hebben geleid tot deze honden indien nodig aan vreemden meer voor hun imposante aanwezigheid, en niet zozeer vanwege agressie, en dat, zodra de barrière opgelegd door de gereserveerde temperament, overschreden worden volgzaam en heel zoet.

Hetzelfde gebeurt in verband met andere honden. In het algemeen, wanneer een Cão de Cão de Gado 0QPGado-0QP voldoet aan een andere hond, beoogt in de eerste plaats toe te leggen zich alleen met hun aanwezigheid. De volgende stappen zijn afhankelijk van de aanroeper reactie. Een hond die indient, angst of gewoon verblijf firm, tonen zonder te reageren met agressie, wordt bijna onmiddellijk genegeerd. Echter, een hond die met agressiviteit reageert, proberen te leggen, of bijten, is snel aangevallen, soms gedood. Dit is een van de redenen waarom veel honden huidige verwondingen veroorzaakt door leiden, eenmaal om de honden, jagers vaak irrationeel materiaalgedrag bij brand op de honden. In feite, is de belangrijkste oorzaak van sterfte in deze race, uw zonne-energie, van menselijke oorsprong. Naast de al genoemde zijn de andere meest voorkomende oorzaken van overlijden de hit en de dood door verstikking, of bloeden, wanneer honden vallen in stalen banden illegaal geplaatst voor de jacht op wilde zwijnen.

Translate »