WOLF IBERICO

De Wolf is de grootste Wild wolvensoort ter wereld, onder verwijzing naar, in zijn verschijning, een Duitse herder. Echter, als je dunner, kijkt met langere leden, een meer volumineuze hoofd en langwerpige, solid uitziende, met korte, driehoekige oren en ogen, licht-gekleurde vallen van schuine formulier.

Oorspronkelijk, de Wolf gedistribueerd door bijna het hele noordelijk halfrond, bezetten alle soorten terrestrische ecosystemen, uit de woestijn tot de poolcirkel en van zeeniveau tot ongeveer 3.000 meter boven zeeniveau. Op dit moment is de verdeling ervan verminderd en gefragmenteerd door de vervolging die door man werd verplaatst. Als gevolg van deze enorme verspreidingsgebied beschikt de Wolf over grote verschillen in grootte en kleur, deze zijn het resultaat van aanpassing aan de verschillende omgevingen waar hij woont. Een voorbeeld hiervan is het gewichtsverschil tussen de in deze soort, die, bij mannen, van 20 tot 80 kg kan gaan en, bij vrouwtjes, 18 tot en met 55 kg, afhankelijk van de betrokken ondersoorten.

Voor sommigen is de Wolf die aanwezig op het Iberisch schiereiland is een aparte ondersoort van andere, styling zichzelf Canis lupus signatus. De algemene kleur van hun vacht is grijsachtig room, de subspecific epitheton signatus een verticale streep, die langs de voorste poten. Het gewicht van de mannetjes is ongeveer 35 kg, bereiken enkele exemplaren met een gewicht van meer dan 40 kg, vrouwen wordt lichter, met een gemiddelde gewicht ongeveer 30 kg. De schoft hoogte kan passeren van 70 cm bij mannen en ligt gemiddeld 65 cm bij vrouwtjes.

De Wolf vroeger waren opgeslagen in het hele land, vandaag enkel tot het noorden van Portugal, waar het beslaat een gebied van 20.000 km2 ongeveer teruggebracht. Dit gebied omvat twee cores, gescheiden door de rivier de Duero. De kern ten noorden van de rivier Douro wordt gevormd door ongeveer 55 packs, terwijl in het zuiden van de rivier, als schat dat er slechts 10. In alle lijkt de bevolking te variëren tussen 300 tot 450 dieren.

De Pack overeenkomt met de sociale eenheid in deze soort en is een groep van de familie. Elk pack bestaat, meestal door een paar, speler het zogenaamde Alpha paar, en zijn nakomelingen. In het noordoosten van Trás-os-Montes, worden de packs gevormd door het alpha paar, voor 2 tot 3 personen uit eerdere nesten en door lobachos die werden geboren in dat jaar, variërend in grootte tussen 3 tot 5 dieren vóór het werpen alpha vrouw en 7 tot en met 11 dieren na de geboorte van de lobachos.

Elk pack woont in een bepaald gebied, die actief de ingang van wolven uit andere packs verdedigt. Dit gebied wordt genoemd grondgebied. De grootte van ieder territorium varieert van Pack tot pack, afhankelijk van deze variatie van overvloed en het soort prooi die meestal jagen. In het noordoosten van Trás-os-Montes zijn de packs kleine gebieden, wanneer vergeleken met die van andere delen van de wereld, variërend tussen de 80 en 250 km2. Naburige packs wellicht zelfs gebieden met zeer verschillende gebieden, zoals wordt dit verschil verband met de meer of mindere consumptie van wild prooi. In het algemeen, hebben de packs die meer afhankelijk zijn wild prooi grotere gebieden.

De gebieden zijn niet even gedreven door het peloton. Er zijn vaak gebruikte gebieden die lijken te komen overeen met de gebieden waar de dieren meestal rusten of waar ze jagen op meer vaak. Aan de andere kant, varieert de grootte van het grondgebied ook het hele jaar, hoewel deze variatie verband met de oprichting van lobachos. Na het kalven zijn de bewegingen van de Pack beperkt door de noodzaak om terug te keren, bijna dagelijks, waar de lobachos zijn, of om voedsel naar de Alpha Wolf, later, te voeden de lobachos.

Na een periode van ongeveer 2 maanden van de dracht, rond eind April of begin mei, stoppen de Alpha Wolf de lobachos op een veilige plaats op het grondgebied van het Pack. Deze locatie heeft de neiging te bevinden in een zeer rustige omgeving, met dichte vegetatie, waar Wolf graaft een hol, of gewoon een kleine depressie op de grond, en waar de lobachos zal worden geboren. Bij de geboorte, hebben een donkere vacht en ogen dicht. Ongeveer 12 dagen oude, hun ogen openen en beginnen te wagen uit een beetje rond de geboorteplaats. Aangezien zij groeien, zal steeds meer het verkennen van de omgeving en besteden een heleboel tijd spelen. Alle de wolven van de Pack samenwerken in de oprichting van de lobachos, brengen ze voedsel en tijd doorbrengen met hen. Deze keer, is het mogelijk om te observeren wolven jeugd, met een jaar en een half tot twee en een half jaar, zorgvuldig kijken naar de grappen van zijn jongere broers. Op rond 5 of 6 maanden van leeftijd, zijn de lobachos al gegroeid genoeg om te beginnen om de rest van het peloton in hun reis door hun grondgebied te volgen.

Hoewel als je denkt dat de wolven allermeest hun tijd jacht, dat niet overeen met de werkelijkheid verteren. In feite, besteden de wolven veel van de tijd die overeenkomt met de dagperiode om uit te rusten. Tegen de avond, hun activiteit starten en vervolgens besteden een groot deel van de tijd met sociale relaties en het eten van de overblijfselen van eerdere jaagt. Pas daarna beginnen te doorkruisen zijn grondgebied, op zoek naar prooi, markeren en verdedigen van andere wolven. In deze reizen reizen per nacht tussen 20 tot 40 km.

In het noordoosten van Trás-os-Montes liggen de belangrijkste prooi van wild Wolf de wilde zwijnen, de Roebuck en herten. In de gebieden waar deze dieren schaars zijn, ziet de Wolf zich gedwongen om aan te vallen van gedomesticeerde dieren om te overleven, zoals schapen en geiten. De kracht van elke Pack hangt in wezen af van het type en aantal bestaande wild prooi op zijn grondgebied, alsook de manier van vee grazen. Een pack die een gebied waar er is overvloed van prooi, en waar vee worden bewaakt door een herder en vee honden band ging, het voedt voornamelijk van wilde dieren in beslag neemt. Een pack waarin er zijn paar wilde prooi habitat en waar kuddes slecht worden gehouden, zonder goede honden, of waar de herders, door gebrek aan goede weilanden, zijn verplicht om hun kudden naar gebieden van dichte vegetatie, het bijna uitsluitend voor gedomesticeerde dieren voedt.

Het is in deze laatste situatie o die Cão de Gado 0QP een belangrijke rol, speelt te vermijden of te verlichten van de verliezen die de Wolf voor de beslagen veroorzaken kan. Op deze manier, o Cão de Gado resoluut bijdraagt tot de coëxistentie van nomaden en de Wolf in het noordoosten van Trás-os-Montes, in de nasleep van de goede dienstverlening door hun voorouders, sinds mensenheugenis.

DE WOLF IBERICODE WOLF IBERICODE WOLF IBERICODE WOLF IBERICODE WOLF IBERICO

Wolf Pack

Distributie

In de vroege 20e eeuw bezet de ondersoort Canis lupus signatus bijna het hele Iberische schiereiland. Echter, heeft ervaren een verlaging van zowel het bereik en de effectieve populatiegrootte van deze wolvensoort.

DE WOLF IBERICO

In Portugal, de verdwijning van de Wolf, met name in de kust, werd het duidelijk vanaf 1940. Met de dramatische daling van het gebied in de 70 bezet, verslechterde de situatie van de soorten.

De bevolking van wolven is niet voortdurend verdeeld over haar bereik, integendeel, dit is gefragmenteerd met vele gebieden waar de wolven verdwijnen of werden uitgeroeid.

Morfologie

De Wolf is een zoogdier, en is momenteel de grootste wilde wolvensoort.

De soort wordt gekenmerkt door een grote kop, massale aspect, met rigide en driehoekige oren, relatief korte en beetje puntig. De ogen zijn frontalizados, schuin, op de snuit en kleur van Topaz.

De Iberische wolf is uit de ondersoort van de Wolf, die beschikt over kleinere afmetingen en gewicht (Withers hoogte-70 cm; gewicht-25 tot 40 kg).

Wordt gekenmerkt door het bezitten van een geelbruin jas in de kofferbak. De snuit, roodharige met tussenliggende tinten tussen de kaneel en geel kaneel, presenteert een duidelijker regio, in de kleuren wit, die schuin deel van de keel aan de externe hoek van het oog. De achterkant wordt gekenmerkt door een zwarte lijst, die zich vanaf de nek naar de staart uitstrekt.

De leden zijn sterk en robuust, met een kleur tussen bruin en beige intern, en bruin en oker, extern. Naast deze tentoonstelling, in de lengte, op de voorste, een zwarte lijst zeer goed omschreven, die is het meest zichtbaar in de winter. De specifieke beperkende signatus was toegewezen op basis van deze functie (uit het Latijn signatus-expressieve).

De winter jas functies Toon donkerder dan de vacht.

Mythes en realiteit

Het conflict tussen de Man en de Wolf heeft sterke wortels te oriundam met name uit de middeleeuwse periode, op welk punt de Wolf begint te hebben de connotatie van dier verslinden kwaadaardige van mannen, vrouwen en kinderen. De oorzaken van deze houding lijken afkomstig te zijn voornamelijk in de katholieke kerk, die de Wolf gebruikt als een satanisch symbool, dier dat zetten in kwestie "de kudde van God", dat wil zeggen de mensheid. De grote religiositeit van het middeleeuwse volk, geassimileerd snel dit idee, geven de Wolf een mythologische en het bovennatuurlijke dimensie, uitgedrukt in verschillende legendes, verhalen en overtuigingen, sommigen van hen nog steeds leven vandaag in inwoners serranos op het Iberisch schiereiland.

DE WOLF IBERICO

De werkelijkheid is heel anders, de Wolf is een prachtig dier, deel van een harmonieuze aard.

"De wolven vertegenwoordigen, meer dan elke andere dierlijke, wild en vrij van het leven dat we verloren en dat momenteel proberen te herstellen met een enthousiasme dat alleen de kunstmatigheid verhoogt van wat we hebben bereikt. Ze maken ons voelen en the way die we were zien." (Voorwoord door Francisco Fonseca in wolven. Collectie ")

De economische verliezen die zijn gekoppeld aan Wolf predatie op vee, verhoogd donkere symboliek dat de Wolf draagt. Deze situatie is het resultaat van wanbeheer die man maakt van natuurlijke hulpbronnen, die hebben geleid tot het tekort aan natuurlijke prooi van deze wolvensoort.

DE WOLF IBERICO

Religieuze gemeenschappen en sprak van de bergen van het noordwesten van Portugal, nog steeds vrij geïsoleerd, hebben het voortbestaan tot vandaag van een rijk cultureel erfgoed op uw relatie met de Wolf, uitgedrukt in verschillende legendes, mythen, overtuigingen en materiële aspecten, wat onmogelijk te vinden in andere regio's van Europa is ingeschakeld. Voorbeelden van deze culturele manifestaties zoals de fojo doen lobo (seculiere monumenten voor de vangst van de wolven, gemaakt in steen en die hebben, in de bergen van Noord-Iverianul, het enige gebied van voorkomen wereldwijd) en het gebruik van een deel van de luchtpijp van de Wolf-Wolf's "collar", om te genezen een aandoening, de zogenaamde "lobagueira" en dat alleen manifesteert zich in het varken.
De Wolf Iberico in EOL (Encyclopedia of Life)